bt
BT
”BT johdattaa kuuntelijan lumoaviin matkoihin sävellyksillään. Hän ei ole pelkkä virtuoosi ohjelmoija, mutta erittäin lahjakas muusikko.” – Peter Gabriel LA Times lehdelle

Yli viidentoista vuoden mittaisen uran jälkeen on vaikea kuvitella, että tämä platinaa myyvä artisti, visionääri tuottaja, elokuva säveltäjä ja teknologi on vasta luomassa uransa parasta työtään. BT kansainvälisenä tunnettuna artistina on tuottanut Stingin, Britney Spearsin ja Madonnan kaltaisille staroille moderneja ja mieleenpainuvia hittejä. Hän on myös säveltänyt unohtumattomia kappleita elokuviin kuten The Fast and the Furious, Stealth ja Oscar voittajaan Monster. Läpi hänen maineikkaan uransa, BT on onnistunut saumattomasti kutomaan yhteen monimutkaisia ja mullistavia musikaalisia elementtejä sävellyksiinsä, jotka tehoavat kaikenlaisiin kuulioihin.

Jo hyvin nuorena BT, Brian Transeau, on ollut kyvykäs soittamaan sekä ymmärtämään klassista musiikkia. Avant-garden ja romanttiikan säveltäjät kuten Bartok, Debussy ja Stravinsky ovat tehneet hänen suuren musiikkiinsa suuren vaikutuksen. Kuitenkin BTn suurin vaikute on tullut jokapäiviäisitä äänistä kuten kaappikellon tikityksestä, ohimenevistä yöjunista ja heinäsirkän sirityksestä. ”Tavoitteena on, että yleisöni tuntee jotain eloisaa ja merkityksellistä mutta laadullisesti jotain mitä he eivät ole ennen kuulleet tai kokeneet. Se on kuin uuden musiikkilajin etsimistä. Tavallaan olen enemmän tutkimusmatkailija kuin säveltäjä.”

BT tunnetaan modernin äänitekniikan asiantuntijana ja hän käyttää kiinnostustaan matematiikkaa ja fysiikkaa kohtaan inspiraation lähteenä tekiessään musiikkia. Hän löytää jokapäiväisistä esineistä ja ympäristöistä monimutkaisia matemaattisia kuvioita ja rakenteellisia suhteita. ” Rytmi, harmonia ja rakenne ovat kaikki matemaattisia ja matematiikka on yksinkertaisesti kaunista.” ”Mitä tahansa olet käymässä läpi elämässäsi musiikkin avulla et tunne olevasi yksin. Koet todellisen yhteyden ihmisiin sekä luontoon. Toiveeni on luoda jotain, joka saa ihmiset tunteman, että ovat kokeneet jotain joka täyttää tyhjiön. Haluan luoda jotain pysyvää.”

http://www.btmusic.com
https://twitter.com/bt
FaLang translation system by Faboba
icon1 Info
icon2 Liput
icon4 Facebook
icon5 Instagram
icon6 YouTube